30 enkla sätt att tjäna pengar online!

Allie Troy | Last Updated : December 1, 2020

På den här sidan hittar du de bästa sätten att tjäna pengar på din fritid medan du är på universitet baserat på vår egen erfarenhet. Vi fortsätter att lägga till nya sätt på den här sidan, så fortsätt och bokmärka den. Och snälla dela dina egna idéer i kommentarerna!

Enkla sätt att tjäna pengar online

De bästa sätten att tjäna pengar online och offline

Tjäna pengar online

1. Matchning utan risk

Händer ner det snabbaste sättet att tjäna mycket pengar (ja, utan att bryta mot lagen). Många studenter har verkligen gjort 100 £ för den här tekniken. Det är helt lagligt, riskfritt, skattefritt, och alla över 18 i Storbritannien kan göra det (inte i Storbritannien? Gå till nr 2).

Det fungerar genom att dra nytta av gratisspel som regelbundet erbjuds av vadslagningssidor genom att “matcha” dem på en vadbörs. Matchad vadslagning eliminerar risken (du satsar både för och mot ett visst resultat).

Detta gör att du kan pressa ut gratissatsningen, som kan vara så mycket som £ 100. Multiplicera detta med hur många vadslagningssidor det finns och du kan enkelt komma undan med en vinst på några hundra pund.

Owen guidar dig genom hur du gör din första vinst på 13 £ (med hjälp av ett verkligt exempel) i denna pärla i en guide till matchande vadslagning. Om du känner till något bättre sätt att tjäna £ 40 / hr hemma, låt oss veta!

2. Online-undersökningar

Ett alltmer populärt sätt för studenter att tjäna pengar är att fylla i online-undersökningar på fritiden. Forskningsföretag rekryterar alltid nya medlemmar över hela världen för att svara på undersökningar och testa nya produkter.

För några minuters formulärfyllning kan du göra ett par pund som betalas kontant eller som belöning. Du kan väska upp till £ 3 ($ 5) för vissa undersökningar!

3. Betalas för att söka på nätet

Intresserad av att tjäna pengar för att göra det du redan gör online? Detta måste vara en av de enklaste metoderna för att tjäna pengar online utan egentligen någon ansträngning eller förändring i ditt beteende.

Denna innovativa idé från Qmee.com belönar dig för att söka i Google, Bing, Yahoo, Amazon och eBay. Du installerar bara ett enkelt tillägg i din webbläsare och när du gör en sökning kan det finnas några sponsrade resultat vid sidan av din vanliga sökning.

qmee betald sökning

Varje Qmee-resultat har en kontantbelöning – om du är intresserad av det klickar du bara på det och samlar in din belöning.

Det bästa är att det inte finns något minimum för utbetalning – vår första var bara 72p kopplad till vårt Paypal-konto. Du har också möjlighet att donera det till välgörenhet.

Registrera dig nu gratis och börja tjäna med dina egna sökningar! Tryck här för att starta.

4. Onlinemarknadshandel

Även om detta inte nödvändigtvis är ett enkelt sätt att tjäna pengar, kan investeringar på aktiemarknader vara lönsamma om du lär dig att göra det ordentligt och säkert. På samma sätt kan du drabbas av betydande förluster om du inte tar det på allvar.

Idag finns det inget behov av att finansiera båtar från Wolf of Wall Street-aktiemäklare. Du kan göra allt själv med hjälp av onlinemarknadsplattformar.

Efter att ha spenderat många timmar på att undersöka denna nya möjlighet har jag experimenterat med den populära plattformen eToro.com.

eToro har över 12 miljoner användare världen över och erbjuder gratis övningskonton. Den har presenterats i BBC 2-dokumentären “Traders: Millions by the Minute” och sponsrar flera Premier League-fotbollsklubbar.

etoro-handel

En av de bästa sakerna på eToro är CopyTrader-funktionen. Detta låter dig bokstavligen se, följa och kopiera investeringar från andra topphandlare.

Följ Georges kompletta guide för handel på eToro för att lära dig mer. Jag tror att $ 200 är en bra summa för att få ut det mesta av inlärningskurvan genom att testa några olika marknader. Om inget annat lär du dig mycket om olika investeringar och branscher.

Var medveten om att all handel innebär risk. eToro är en plattform med flera tillgångar som erbjuder verkligt tillgångsägande och CFD-produkter med hög risk. 75% av investerarkonton för privatpersoner förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Detta innehåll är inte ekonomisk eller investeringsrådgivning.

5. Starta din egen webbplats

Intresserad av att generera passiv inkomst? Du behöver en webbplats. Det är sättet att tjäna pengar medan du sover.

Att starta en webbplats med Bluehost tar mindre än 20 minuter, kostar knappast någonting och kan göras av en 82-åring. Det tar bara lite plugging på sociala medier för att få dina första besökare, och det finns många sätt att tjäna pengar på din webbplats.

Save the Student är bara ett exempel på en framgångsrik webbplats, startad på universitetet av Owen Burek under sitt första år, som sedan dess har vuxit till ett heltid och betydande företag.

Läs Owens steg-för-steg-guide om hur du startar en webbplats på 20 minuter. Det är verkligen en av de bästa tillgångarna du kan ha.

6. Granska webbplatser och appar för kontanter

Tja, det verkar som om du är ganska snygg med en webbläsare, så kanske är det dags att vända sig till proffs och surfa på webbplatser som ett betalt och roligt jobb!

Introduktion till UserTesting.com – en ny plattform som betalar vardagliga människor att granska alla typer av webbplatser. Varje recension tar cirka 20 minuter och ger dig $ 10 (£ 6,50) via Paypal.

Registrera dig bara här, gör en testgranskning och ser fram emot att ta emot webbplatser i din inkorg.

7. “Disney Vault” -hemligheten

För att hålla efterfrågan hög över generationerna begränsar Disney Studios försiktigt utbudet av vissa hemklassklassiker. De är låsta i “valvet” i 8-10 år innan de släpps för en kort ospecificerad tid.

Köp dem i det här fönstret till normalt försäljningspris så kan du göra en bra vinst när de säljs i ytterligare ett decennium.

Till exempel, 2011 kan du köpa Beauty and the Beast på Blu-ray 3D för bara 24,99 £. På bara ett par år var det på Amazon för en häpnadsväckande £ 74,99!

8. “Få betalt till” webbplatser

På samma sätt som att tjäna pengar på onlineundersökningar belönar GPT-webbplatser dig i kontanter och kuponger för att fylla i olika erbjudanden eller aktiviteter online.

De mest populära sajterna idag är Toluna, Swagbucks och InboxPounds.

9. Bli en ryttare eller förare

Har du en cykel, motorcykel eller bil? Vad sägs om en smartphone? Det är allt du behöver för att tjäna lite extra pengar genom att leverera mat eller människor när du har lite ledig tid.

Registrera dig för leveransspecialistföretag som Deliveroo som alltid letar efter nya förare. De ger dig total flexibilitet att arbeta när du vill, leverera mat från restauranger till kundens dörr. Du kan tjäna upp till £ 16 i timmen.

Fördubbla dina möjligheter genom att direkt kontakta lokala takeaways och större kedjor som Dominos för att se om de har några leveransjobb.

Skriv och publicera en Kindle eBook

Om eleverna är bra på någonting är det forskning och skrivning. Med Amazon Kindle-butiken kan vem som helst publicera en e-bok och tjäna pengar.

Och Kindle-appen finns nu på nästan vilken enhet som helst (bärbara datorer, iPads, smartphones och ja, Kindles) så din globala marknad är enorm!

Lägg upp din bok för £ 1,49 – £ 6,99 och du tjänar 70% av försäljningen. Med tanke på att Amazon är den ultimata försäljningsmaskinen (och kom ihåg att folk vill spendera), det är en fantastisk affär.

10. tända e-böcker

Nyckeln till framgång med e-böcker är att skapa värde och skriva facklitteratur. Att bara samla information som du har undersökt och sammanställt om ett vanligt problem (t.ex. “hemligheter” för att hitta ett jobb) och sedan presentera det i ett lättsmält format (en e-bok) motiverar att någon spenderar några pund på det.

Ett annat stort tips är att ha ett fantastiskt omslag utformat (bläddra bland dessa) så att det sticker ut, och när din bok är live i Kindle-butiken är det väldigt viktigt att få några recensioner så att den visar högre resultat. Uppmuntra läsarna att lämna en ärlig recension i slutet av din bok.

Det bästa med denna lukrativa idé är att när du har investerat tiden (säg 20 timmar), kommer du att få en passiv inkomst under många år framöver! En steg-för-steg-guide för publicering och intjäning med e-böcker finns i “Hur man skriver en facklitteratur-e-bok på 21 dagar”.

11. Affiliate marketing

Om du har en bra närvaro på sociala medier eller kanske till och med har en blogg eller webbplats kan du börja ta in pengar omedelbart genom att marknadsföra alla typer av företag, produkter, tjänster och erbjudanden online.

Registrera dig som utgivare i Awin-nätverket, kolla deras erbjudandensblogg eller bläddra bland säljarlistorna för att hitta något du tror att dina vänner skulle vara intresserade av, ta tag i din affiliate-länk och dela den. Om någon köper (kan vara inom upp till 90 dagar) med din länk gör du en bra provision.

För att ta det ett steg längre, skapa en webbplats (läs vår guide) eller en aktuell Facebook-sida och bjud in alla dina vänner att gå med i den och skicka dina affiliate-erbjudanden där.

Tjäna pengar online

12. Återvinning av mobiltelefoner

Du kan tjäna bra pengar och hjälpa miljön genom att återvinna dina gamla mobiltelefoner och andra oanvända enheter. Fråga kanske dina föräldrar om de också har någon som ligger runt.

Gå till vår sida om att tjäna pengar på gamla telefoner för de bästa företagen att använda och hur du ser till att du får alla kontanter som du har angett online.

Clickworker.com-konceptet är baserat på ” crowd-sourcing på internet ” där företag annonserar specifika, skalbara uppgifter de behöver slutföra snabbt. Och för oss är det ett enkelt sätt att tjäna snabbt pengar från vår soffa.

klickarbetare

Det finns en mängd olika uppgifter, men oftast involverar de tankelös datainmatning, webbundersökning eller formulärfyllning. Du belönas och betalas kontant (via Paypal) för det arbete du utför, och du kan välja för vad och när du arbetar. Ge det ett försök. [Om du är USA-baserad, prova också Amazons “Mechanical Turk”].

13. Få tillbaka skatt

Många studenter arbetar deltid eller under sommarmånaderna, och andra kommer på praktik eller betalt praktikplats. Oftare än inte, om du är en student som arbetar under året, kommer du att betala för mycket inkomstskatt.

Varför? Helt enkelt för att få studenter når den personliga skattefria inkomstbidraget varje år men läggs på en grundläggande skattekod av sina arbetsgivare, vilket innebär att skatt betalas när det inte borde vara.

Klicka för att använda miniräknaren

För att lära dig mer och beräkna hur mycket du får tillbaka skatt, se vår guide om återbetalning av studentskatt.

14. Få cashback när du handlar

Detta är inte bara ett sätt att tjäna pengar utan också att spara pengar som student. Om du tittar på det på ett annat sätt tjänar du pengar med varje köp du skulle ha gjort ändå, oavsett om det är 10% eller 0,5% cashback.

Det finns ett antal cashback-webbplatser där ute som betalar dig den provision som de annars skulle ha tjänat.

Vi rekommenderar att du registrerar dig hos Top Cashback, Quidco.com och Swagbucks som är gratis och erbjuder det bästa urvalet av återförsäljare och exklusiva.

15. Deltidsarbete

Ett deltidsjobb är det självklara förstahandsvalet, som valts av de flesta studenter som vill komplettera sitt studielån. Det ger ett ganska stabilt flöde av inkomster och kan göra det möjligt för dig att få värdefull arbetserfarenhet.

Men bra jobb är inte alltid lätta att hitta!

Börja med vår studentjobbsökning, kontrollera sedan lokala annonser och din universitetstjänst för lediga platser.

Det är också värt att registrera dig med CV-biblioteket, en gratis tjänst som matchar ditt CV med lämpliga deltidsjobb och karriärmöjligheter.

Läs vår guide för att hitta ett deltidsarbete medan du studerar för fler tips.

16. Spelningar på Fiverr

Fiverr är nu världens största marknadsplats för människor att tjäna pengar på att sälja små tjänster (så kallade “spelningar”).

Vad du erbjuder kan vara absolut vad som helst, från att skriva och översätta, publicera sociala medier, spela skämt och undervisning till att skapa musik, röstöversikter och korta videoklipp för människor över hela världen!

Standardpriset är $ 5 (därav Fiverr ..), men du kan bifoga extra tjänster till spelningar för mer pengar. Även om det kanske inte verkar så mycket, kan det snabbt lägga upp och det finns gott om exempel på människor som lever ett riktigt bra liv från webbplatsen. Nyckeln är att få ett system på plats som minimerar tiden som spenderas på varje spelning.

Men det finns ett annat sätt att tjäna ännu mer på Fiverr för potentiellt mycket mindre arbete. På vilket sätt? Genom att helt enkelt sälja spelningar någon annanstans. Hitta till exempel en anständig logotypdesigner och svara sedan på jobb i Upwork eller till och med lokala annonser. En utgift på 5 $ kan lätt bli 50 $ + och det kan repeteras!

Om du inte är intresserad av att sälja alls finns det så mycket bra saker du kan göra för dig själv. Ta en titt och bli inspirerad!

17. Granska musik för pengarna

Om du älskar musik, gör det till ditt företag genom att granska osignerade band och artister online för kontanter med Slicethepie.

Det kan ta en stund att bygga upp ditt rykte men vissa användare av webbplatsen har sagt att de tjänar 40 £ i månaden. Det låter kanske inte så mycket, men om det är något du tycker om borde det inte vara hårt arbete och det är en annan sak för ditt CV. Pengar du tjänar kommer att vara i US $ men vem som helst kan registrera sig och granska.

18.  Sälj dina anteckningar

Om du inte har något emot att dela dina anteckningar med andra studenter är det ett bra sätt att generera lite extra pengar. Det finns webbplatser där du kan ladda upp dina anteckningar till, tillsammans med ditt pris, och när en annan student laddar ner dem får du betalt.

De flesta av dessa webbplatser som Nexus Notes och Stuvia är gratis för dig att lista dina anteckningar men tenderar att ta en minskning av din vinst för att hantera marknadsföringen etc. så att du inte behöver gå ut och marknadsföra dina anteckningar själv.

Du kommer sannolikt att behöva ladda upp PDF-filer, men det är värt det för returen och du kan skicka handskrivna anteckningar men du kommer sannolikt att tjäna mer pengar om de skrivs upp.

19. Sälj begagnade kursböcker

Ett bra sätt att tjäna pengar är att köpa andra studerandes läroböcker i slutet av året och sedan sälja dem strax efter nyårsveckan – när det nya intaget av studenter vet att de behöver dem!

Du kan antingen annonsera på campus eller lista dem online mycket enkelt på Amazon Marketplace (kom bara ihåg att de tar en provision på sålda böcker).

20. Tävlingar

Att delta i tävlingar har naturligtvis inga garantier, men det finns ett växande samhälle av så kallade “compers” i Storbritannien som konsekvent tjänar upp till £ 50 000 per år genom alla slags tävlingar.

Typer av tävlingar som är tillgängliga för att delta kan variera från enkla registreringsformulär och Facebook-sida som gillar att svara på frågor korrekt via telefon till att vara en tv-spelutställare. Tänk dig att du gjorde det på Deal or No Deal istället för att bara titta på det!

Börja med att delta i vår helt egna månatliga studenttävling (Följ vår Instagram-sida för att se när vår nästa är)!

21. Köp och sälj domännamn

Ett domännamn är bara en webbplatsadress (t.ex. ‘savethestudent.org’ eller ‘mysite.co.uk’) och det finns många tillägg (.com, .net, .co.uk etc).

De kostar så lite som $ 0,99 för att registrera sig hos GoDaddy.com men premiumdomännamn kan hämta 1 000 dollar om inte miljoner när de säljs vidare. 2007 gick VacationRentals.com för coola $ 35 miljoner!

Nu kommer du förmodligen inte att stöta på något liknande, men du kan ändå göra en snabb vinst med lite sökning. Tricket är att hitta tillgängliga domännamn som har något kommersiellt värde, snäppa upp dem och sedan lista dem till salu på en webbplats som Sedo.com.

22. Mystery shopping

Att bli en mystery shopper är idag enklare än du tror och du kan belönas vackert.

Det finns dussintals byråer som betalar dig för att besöka alla typer av butiker och restauranger för att få feedback om hur de presterar. Vi har granskat de bästa byråerna i vår guide hur man blir en mystery shopper.

Uppgiftsappar är en annan form av mysterieshopping, där du tjänar belöningar för att utföra små lokala uppgifter. Det kan också vara mycket roligt!

23. Var en extra

Gillar du dig själv som en spirande ung skådespelare eller bara den personen som går förbi i bakgrundsbilden av ett avsnitt av Eastenders? Det kan vara du om du ansöker om att bli en extra i TV eller film.

Lönen är inte heller dålig: £ 60-80 per dag i genomsnitt, och du behöver knappast göra någonting!

Det finns många castingbyråer som placerar villiga extra. De tjänar sina pengar genom att skära ner på dina inkomster, så fråga alltid vad det är innan du börjar arbeta.

Gå vidare till hur vi blir en extra guide för 5 av de bättre byråerna, plus mycket mer råd om hur du får din första spelning.

24. Sälj alla dina gamla CD-skivor, spel och filmer

Om du vill tjäna mycket snabba pengar är det en bra idé att sälja dina gamla bitar som rör dig i ditt rum.

Det bästa med det är att du kan rippa alla låtar och filmer på din bärbara dator eller externa hårddisk innan du säljer dem. Det betyder att du bara verkligen säljer plast och konstverk!

Du kan tjäna allt från 10p till 20 £ per artikel, och intäkterna kan verkligen öka om du har en stor samling. Medan du håller på med det, se om dina föräldrar har något “rör” de skulle gärna se baksidan av.

Du kan också sälja nästan vad som helst gratis på Amazon Marketplace eller Preloved och webbplatser som MusicMagpie betalar dig direkt för att skicka in oönskade föremål.

För fler tips och ställen att sälja, se vår guide om att sälja DVD, CD och spel.

25. Sälj på din utbildning!

Att bli lärare för andra studenter är lättare än någonsin. Fram till nyligen var din marknad begränsad till lokala personliga möten, men tack vare online-handledningssidor kan du gå globalt!

Udemy tillåter vem som helst att skapa en onlinekurs (på bokstavligen vad som helst!) Och få betalt för alltid efter att användarna tar upp det.

För en-till-en-handledning, lista dig själv på Superprof och UK Tutors.

Tjäna pengar online – slutlig dom

Du kan förvänta dig att tjäna mer än 10 £ per timme, och du behöver inte vara mycket kvalificerad för att handleda yngre GCSE-studenter eller till och med A-nivåstudenter. Kom igång med vår guide för att tjäna pengar som privatlärare.


Allie Troy

Allie Troyis a certified diabetes educator who loves to help people get excited about healthy and delicious foods, nutrition science, and active living. Her nutrition advising approach is to help people simplify and personalize their plans. She earned a Bachelor’s degree in Dietetics from Indiana University and a Master’s degree in Clinical Nutrition from Rutgers University, New Jersey. She is also a certified diabetes educator through the National Certification Board for Diabetes Educators.

Sign Up For Our Daily Dose Of Hot News